IpariHirugynokseg.hu   Hírek   Rendezvények     Szolgáltatásaink     Riportok    
IpariHírügynökség.hu : Híreink: Már az IpariCégek.hu oldalain elérhetők friss híreink Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika kategóriákban is.  
2018.02.21.
EladóCégek.hu:
Ipariingatlanok.hu:
Hírek, Ipari hírek, www.ipari.hu
Siemens Press Award 2016: A Siemens keresi Közép- és Kelet-Európa legjobb újságírói munkáit 2016.06.21.
Forrás: Café PR - Siemens Sajtóközlemény
A Siemens regionális újságíró pályázatot hirdetett Siemens Press Award 2016 címmel, melyet Közép- és Kelet-Európa tíz országában – Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlo-véniában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Szerbiában – rendez meg.
A verseny alapgondolata a modern társadalom legfontosabb témáiról tudósító újságírók díjazása és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere bátorítása a régió országaiban. Minden érdeklődő újságíró részt vehet a versenyben az “intelligens infra-struktúra” témájával foglalkozó eredeti munkájának beküldésével. A Siemens Press Award 2016-on azonos feltételekkel vehetnek részt az online és a nyomtatott médiá-ban megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve az elekt-ronikus médiában, tévében és rádióban közzétett tudósítások, melyek 2015. szeptember 1. és 2016. szeptember 1. között jelentek meg.

Az eddig példa nélküli urbanizáció, a folytatódó globalizáció és az éghajlatváltozás hatásai olyan infrastruktúrát követelnek, amely optimalizálja az energiatermelést és elosztást, okosabbá teszi az épületeket és energiahatékonyabbá a közlekedést. A világ egyik vezető technológiai vállalataként a Siemens az újságírókat valódi part-nernek tekinti, akiknek jelentős szerepe van benne, hogy előtérbe kerüljenek a tár-sadalom számára fontos témák” – mondta Katharina Swoboda, a Siemens Ausztriá-ért és a Közép- és Kelet-európai régióért felelős kommunikációs vezetője.

Magyarország szakértő zsűrijét dr. Varga István, a Budapesti Műszaki és Gazdaság-tudományi Egyetem Közlekedés- és Járműirányítási tanszékének docense, Kocsi Ilona, a Manager Magazin volt főszerkesztője, Lambert Gábor, a Figyelő hetilap főszerkesztője, Gálffy Csaba, a HWSW főszerkesztője és Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója alkotják. Ők választják ki hazánk három legjobb pályázatát, melyek így bejutnak a verseny bécsi döntőjébe, ahol egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri díjazza a régió legkiemelkedőbb pályázatait.  A közép- és kelet-európai térség legjobb újságíróinak járó, komoly presztízst jelentő elismerés mellett a Siemens a nyerteseket tanulmányúttal jutalmaz-za.

A Siemens arra kéri az érdeklődő újságírókat, hogy küldjék be pályázatukat elektro-nikus formában a kommunikacio.hu@siemens.com e-mail címre, vagy postai úton az alábbi címre: Siemens Zrt. kommunikáció és kormányzati kapcsolatok, 1143 Budapest, Gizella út 51-57. A pályázatok benyújtásának határideje 2016. szeptember 1.
A pályázat követelményeivel és feltételeivel kapcsolatban további információ a www.siemens.hu/pressaward2016 weblapon található.

A témáról - intelligens infrastruktúra
Az infrastruktúra az alap, amelyre a világ országainak gazdasága épül. Lehetővé teszi az emberek és termé-kek mobilitását, energiát biztosít az élethez, a növekedés motorja. Legyen szó megbízható közlekedési rendszerekről, az energiaellátást biztosító stabil elektromos hálózatokról, vagy kereskedelmi- és lakóépüle-tekről: a hatékony és biztonságos infrastruktúra az alap, amelyre a gazdaság épül.
További információ: http://sie.ag/28Ov7J1

Siemens – Több mint 125 éve Magyarországon
A Siemens AG a világ több mint 200 országában van jelen és mintegy 350.000 munkatársat foglalkoztat világszerte. A 2015. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a vállalat 75,6 milliárd eurós árbevételt és mintegy 7,4 milliárd eurós adózás utáni eredményt ért el. A Siemens magyarországi jelenléte az első buda-pesti villamosvonal megépítésével, 1887-ben kezdődött. Az első hazai Siemens vállalat (Siemens & Halske Budapest) 1890-ben történt megalapítása óta – a II. világháborút követő kényszerszünettől eltekintve – a Siemens vezető szerepet játszik az ország modernizációjában, az infrastruktúra fejlesztésében. A magyaror-szági Siemens-csoport tagja a Siemens Zrt., a Siemens Healthcare Kft., valamint az evosoft Hungary Kft. A csoport tevékenysége az energia, az infrastruktúra, az ipar, és az egészségügy területére terjed ki.  Portfóli-ója magában foglalja komplex projektek kivitelezését, Siemens berendezések értékesítését és szállítását, valamint az olyan kapcsolódó szolgáltatásokat, mint a műszaki tanácsadás, a tervezés, a telepítés, az üzembe helyezés, a műszaki üzemeltetés, vagy a szerviz. Két termelő üzemében nemzetközi piacra állít elő részben hazai fejlesztésű termékeket, valamint a hazai szoftverfejlesztésben is érdekelt. A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó további Siemens leányvállalatok az elmúlt öt évben több mint 800 fővel növel-ték foglalkoztatottaik számát.
http://www.siemens.hu 
.

« vissza
További híreink
Tájékoztatás a hírfelvitel megszűnéséről és új portálunkról 2017.06.19.
Városi elismerés a hatvani Bosch gyárigazgatóinak - Odaadás, elkötelezettség, felelősségtudat 2016.09.28.
Negyedik tanév Bosch támogatással - Egy nap a technológia és a tudomány bűvöletében 2016.09.27.
Az Acronis True Image 2017 szoftver segítségével távolról is villámgyors biztonsági mentést készíthet 2016.09.26.
Ipar 4.0 – egyesíti tudását a Bosch és az SAP - Együttműködés a szoftver- és felhőtechnológiában 2016.09.26.
YouTube.com/IpariHírügynökség - Nézd meg videóinkat!   

Ipari Hírügynökség: Ipari, Ipari Hírek, Sajtóközlemények, Riportok, VideoRiportok, Ipar, Környezet, Táj, Természet, Videók, Sajtófotók
Az ipar hírei!


Főoldal | Hírek | Riportok | Rendezvények | Szolgáltatásaink | RSS |
TOP Aktuális | Eladó cégek | Linkek | PhotoReport.hu | PhotoReports.hu |
Keresés:  
Az Ipari Hírügynökség oldalain független, gazdasági híreket jelentetünk meg.