IpariHirugynokseg.hu   Hírek   Rendezvények     Szolgáltatásaink     Riportok    
IpariHírügynökség.hu : Híreink: Már az IpariCégek.hu oldalain elérhetők friss híreink Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika kategóriákban is.  
2018.02.21.
EladóCégek.hu:
Ipariingatlanok.hu:
Hírek, Ipari hírek, www.ipari.hu
Funkcionalitás a legszebb formában: az új ŠKODA KODIAQ 2016.06.16.
Forrás: Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. Škoda Sajtóközlemény
  ŠKODA
  › Erőteljes külső, hangsúlyos háromdimenziós
    vonalvezetéssel
› Elegáns hangulat az utastérben a letisztult vonalak jóvoltából
› Kategóriája legnagyobb csomagtere, opcionálisan akár harmadik üléssorral

Mladá Boleslav/Budapest, 2016. június 16. – Szeptemberben ünnepli majd világpremierjét a ŠKODA KODIAQ, amely az erőteljes formaterv és a nagyvonalú térkínálat igencsak meggyőző kombinációjával egyértelmű és erőteljes kinyilatkoztatásként lép porondra. Az újdonság külsejét éles vonalak és hangsúlyos háromdimenziós formák jellemzik. Mindezek összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöznek a ŠKODA új szabadidő-autójának. Letisztult vonalvezetéssel találkozunk az utastérben is, amely az elegáns megjelenés mellett a nagyvonalú térkínálatot mutatja fel meggyőző érvként.


A ŠKODA KODIAQ rendkívül sokoldalú. Kiemelkedően tágas, kompakt külső méretek mellett a kategóriája legjobb szerkezeti felépítését és kialakítását kínálja. Emellett robusztus és minden terepen elboldogul, ráadásul a variálhatóság és funkcionalitás maximumát nyújtja. Ezt a külső formatervben és az utastérben is szerettük volna láttatni” – magyarázza a ŠKODA vezető tervezője, Jozef Kabaň. Csapatával együtt a ŠKODA KODIAQ számára markáns formanyelvezetet választott, amellyel a márka új dizájnvonalát a szabadidő-autók szegmensébe ültették át. Ennek eredménye a racionalitás és az esztétika összetéveszthetetlen összjátéka.

Amint már a skiccek is mutatják, minden vonal egyértelmű, precíz és határozott kialakítású, Az erőteljesen alámetszett vállöv kiemeli a nagy ŠKODA szabadidő-autó robusztus karakterét. A lapos, ék alakú fényszórók a széles ŠKODA-hűtőmaszk két oldalán találhatók. Kristályszerű struktúrájuk a hagyományokban gazdag cseh üvegkristály művészet előtti tisztelgés.

A ŠKODA KODIAQ intenzív plasztikusság jellemezte hátulja is a jármű sportosan robusztus szabadidő-autós karakterét hangsúlyozza. A LED-technikájú hátsó lámpák a márkára jellemző C alakú világítási képpel rendelkeznek, a világítótestek formája jól mutatja, miként folytatódik a részletekben a ŠKODA szabadidő-autó vonalvezetése. Hasonlóan erőteljes hatású a jármű oldalnézete is. A hosszú tengelytávolság és a rövid túlnyúlások tágas utastérre utalnak. Kívánságra a szabadidő-autó két további ülőhelyet kínál a harmadik üléssorban.

Letisztult dizájnjával az utastér folytatja a külső lényegre törő formatervét. Itt is a forma és a funkció összhangja az uralkodó: az utastér védelmezőnek és robusztusnak hat, s egyúttal meggyőzően elegáns karakter jellemzi. A hangulat időtlen és funkcionális, minden részlet egyértelműséget és nyugalmat sugároz. Az utastérben olyan erőteljes függőleges elemekkel találkozunk, mint a négy nagy légbefúvó nyílás. A műszerfal háromdimenziós kialakítású és két részre oszlik. Ezzel két egyenértékű zónára osztja a műszerfalat – a vezető és az első utas számára.

Interjú Jozef Kabaňnal, a ŠKODA vezető tervezőjével: „Még érzelemdúsabbá válik a ŠKODA márka

Mi a jelentősége a ŠKODA KODIAQ dizájnjának a márka szempontjából?

Jozef Kabaň: A ŠKODA KODIAQ két szempontból is a márka úttörője. A Yeti fölötti első nagy szabadidő-autónkkal új kategóriába lépünk. Emellett a KODIAQ egyúttal a ŠKODA új szabadidő-autós formanyelvezetének első képviselője is. Ez az új nyelvezet rendkívül erőteljes és érzelemgazdag, ugyanakkor kifejezetten időtlennek őriztük meg.

Mi a ŠKODA szabadidő-autó formanyelvezetének különlegessége?

Jozef Kabaň: A ŠKODA KODIAQ rendkívül sokoldalú. Kiemelkedően tágas, kompakt külső méretek mellett a kategóriája legjobb szerkezeti felépítését és kialakítását kínálja. Emellett robusztus és minden terepen elboldogul, ráadásul a variálhatóság és funkcionalitás maximumát nyújtja. Ezt a külső formatervben és az utastérben is szerettük volna láttatni. Ezért a ŠKODA KODIAQ esetében a forma és a funkcionalitás összhangban állnak. A kristályszerű és lényegre törő megjelenés emellett kiemeli a ŠKODA KODIAQ karakterét és erejét.

Hogyan ötvözhető a forma és a funkció?

Jozef Kabaň: Célunk, hogy a lehető legteljesebb esztétikai élményt a funkcionalitás maximumával úgy ötvözzük, hogy már ne két különböző kritériumként tekintsünk rájuk. A szépséget keressük az egyszerűségben, ám ennek során nem hagyjuk figyelmen kívül a funkcionalitást vagy az ergonómiát. A jó formaterv a funkcionalitást vonzóvá teszi. A funkcionalitás és az esztétika eme egyensúlya teszi különlegessé a ŠKODA KODIAQ modellünket.

Milyen szerepet játszik a cseh üvegkristály művesség?

Jozef Kabaň: Modelljeink minden egyes részlete egy önálló történetet mesél – ez a márkánk érzelmi ereje. A ŠKODA KODIAQ kristályszerű elemei kapcsán a tradicionális cseh üvegkristály művészetből merítettük az ihletést. A vonalvezetés letisztult, precíz és éles kialakítású. Karakteres még a hatásos fény-árnyék játék az erős kontúrú felületeken. A kristályszerű struktúra az olyan részletekben is visszaköszön, mint a fényszórók vagy a dekorbetétek.

Az utastérben is a lehető legszabadabb kreativitás és a részletek iránti figyelem a jellemző. Mire helyezték a legnagyobb figyelmet a ŠKODA KODIAQ utasterének kialakításakor?


Jozef Kabaň:
Az utastérben is folytatjuk a külső széles és letisztult vonalakat. És itt is nagy hangsúlyt helyezünk a forma és a funkció harmóniájára, a nyugalomra és a letisztultságra. Számomra egy autónak tökéletesen kell funkcionálnia és egyúttal sugároznia kell az esztétikumot. Az utastérben helyet foglalva a bizalom és a jóllét érzetét kell kiváltania. E filozófiára építve olyan atmoszférát teremtettünk, amely egyszerre elegáns, kényelmés és funkcionális.

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920 800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25 800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.
.

« vissza
További híreink
Tájékoztatás a hírfelvitel megszűnéséről és új portálunkról 2017.06.19.
Városi elismerés a hatvani Bosch gyárigazgatóinak - Odaadás, elkötelezettség, felelősségtudat 2016.09.28.
Negyedik tanév Bosch támogatással - Egy nap a technológia és a tudomány bűvöletében 2016.09.27.
Az Acronis True Image 2017 szoftver segítségével távolról is villámgyors biztonsági mentést készíthet 2016.09.26.
Ipar 4.0 – egyesíti tudását a Bosch és az SAP - Együttműködés a szoftver- és felhőtechnológiában 2016.09.26.
YouTube.com/IpariHírügynökség - Nézd meg videóinkat!   

Ipari Hírügynökség: Ipari, Ipari Hírek, Sajtóközlemények, Riportok, VideoRiportok, Ipar, Környezet, Táj, Természet, Videók, Sajtófotók
Az ipar hírei!


Főoldal | Hírek | Riportok | Rendezvények | Szolgáltatásaink | RSS |
TOP Aktuális | Eladó cégek | Linkek | PhotoReport.hu | PhotoReports.hu |
Keresés:  
Az Ipari Hírügynökség oldalain független, gazdasági híreket jelentetünk meg.